štvrtok 28. mája 2020

RECEPT: Žihľavový sirup

Žihľavový sirup


Potrebujeme: 
  • 100 mladých výrastkov žihľavy
  • 2 litre vody
  • 100g kyselina citrónová
  • 2kg cukru

možno použiť ešte: púpava, citrón, E200 - konzervant - kyselina sorbová
Postup:
1) pripravíme si 2 litre prevarenej vody - necháme ochladnúť
2) listy prepláchneme od prípadných chrobáčikov a pavúkov
2A) môžeme pridať aj pár kusov kvatov púpavy a jeden umytý a nakrájaný citrón
3) pridáme kyselinu citrónovú a zalejeme prevarenou ochladenou vodou
4) necháme stáť 24 hodín
5) scedíme. sitko nie je postačujúce - treba gázu / plátno / plienku
6) pridáme 2 kg cukru
7) občasným miešaním rozpustíme cukor
7A) možno pridať E200
7B) možno zahriať do bodu varu
8) plníme do fliaš
8A) možno sterilizovať na 20minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára