pondelok 13. apríla 2015

Vkladacie látkové plienky - čo to o nich

Čo to je?
Vkladacia plienka je kus látky, ktorú používame k dovypchaniu akejkoľvek látkovej plienky. Jej hlavnou  úlohou je zvýšiť savosť plienky. Bohužiaľ veľakrát sa tým zvýši aj jej objemnosť. Plienky samozrejme bývajú vo viacerých materiálových prevedeniach, z ktorých si môžete vybrať. 
Najznámejšie a najmennej savé sú rovné vkladačky z mikrovlákna. Dosť savé sú prírodné materiály, akým je napr. aj bavlna. Najviac vlhkosti vo všeobecnisti pojme bambus. 

Separačné plienky sú tiež v niekoľkých varialntách. Ich hlavná úloha je ochrániť plienku pred znečistením a pomáhamjú pri odstarňovaní stolice z plienky. Celulózové sú vhodné pre novoroďncov. Sú akoby z papiera, výborne absorbujú riedku stolicu. Viskózové sú vhodné pre staršie detičky, ktoré už jedávajú príkrmy a majú trochu tvarovanú stolicu. Viskózové majú výhodu, že sa párkrát dajú oprať, kým ich vyhodíte do koša. Poslednou variantou sú látkové separačné plienky, ktoré sú prevažne z flísu. Flís navyše drží zadoček dieťatka v suchu. Tieto separačky sa perú vždy. Šikovná mamina môže ušetriť dosť financii handmade výrobou. Stačí nastrihať flísovú deku, ktorú iste kúpite do 6€. Takto nasrihané pásy vložíte na plienočku ako dotykovú vrstvu k zadočku. 
Sty dry vrstva - vrstva, ktorá zabezpečuje pocit sucha na zadočku dieťaťa. 

Viacvrstvové vkladacie plienky sú plienky, ktoré sú dômyselne ušité z viacerých vrstiev. Väčšinou vo forme štvorca, ktorý je prešívaný. Podľa potreby si plienku poskladáte a dostanete ešte viac sacích vrstiev.

Nakoľko biznis moderných plienok nie je lacná záležitosť, veľa mamičiek si šije aj ostatné vkladacie plienky pre seba a svoje blízke okolie. Návodov na internete je mnoho. Preto ak máte odvahu, neváhajte a môžete to skúsiť aj sami :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára