piatok 29. januára 2021

2 % z dane - prosba o pomoc pre Marušku

 Ahojte,

 

rád by som vás poprosil o pomoc. V súčasnosti zháňam 2% od dobrých ľudí, ktorí by nám pomohli. 

Naša dcérka Maruška trpí detským autizmom. Má 8 rokov, no stále je plne plienkovaná a nerozpráva. Navštevuje 2.ročník špec.zákl.školy pre autistov v Nitre. Z Trnavy tam musíme vycestovávať 2-krát za deň (keď sa vôbec dá, kvôli dlhotrvajúcim koronaopatreniam), a to nám už dosť zasahuje do rodinného rozpočtu... (žiaľ, tým nám na podporné terapie už nezostávajú financie). 

Je veľmi živá, jej poznanie, vnímanie a schopnosť prispôsobovať sa (aj voči súrodencom) v poslednej dobe výrazne zmenili, a tak sa tomu musíme aj my výraznejšie prispôsobiť. Preto je už neodkladná prerábka jej izby (doteraz je čisto bezpodnetová, nepodporujúca jej sebaobslužnosť, no asi najväčším mínusom je, že nie je odhlučnená (čo nás veľmi mrzí najmä voči susedom). No a v časoch lockdownu to pociťujeme veľmi intenzívne... denne každou hodinou.


 Ak nám chcete a môžete pomôcť, v tomto - dúfame, že len prechodnom - období, tu je "recept" ako na to:

Pripájam vyhlásenie, ktoré je potrebné vyplniť elektronicky, 2% sa vypočítajú automaticky. Samozrejme je potrebné predtým požiadať zamestnávateľa o ročné zúčtovanie (do 15.2.) zaplatených preddavkov na daň + informovať ho o úmysle poukázať 2 % z dane a požiadať o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane z príjmov za rok 2020.

Originály potvrdenia a vyhlásenia rád odnesiem na daňový úrad za vás, keď treba; a ak vám to pomôže. 

 

Potrebujem však KÓPIE POTVRDENIA a VYHLÁSENIA!!! Pošlite mi ich mailom (napr.kvalitnejšou/čitateľnou foto), aby 2% išli potom adresne pre Marušku. Posielam to združeniu ONAS,  ktoré pomáha ľudom so ZŤP (kde je Maruška členkou), ktorí sa snažia aktívne ľudí osloviť a časť peňazí získať takouto formou.

Čo sa týka SZČO a FO - tu mi stačí mailom poslať kópiu aktuálnej strany daňového priznania, kde sú uvedené údaje k poukázaniu 2 % z dane. 

 


Nebude vás to stáť nič, iba trochu času a papierovania, ale nám tým veľmi pomôžete. A nakoniec sa nám, ale aj susedom bude lepšie bývať :)

 

Samozrejme, ak máte nejaké otázky, rád som vám k dispozícii.

Michal Bak - 0907 216 056 - rodina.bakova@gmail.com

 

P.S.: Ak poznáte niekoho, kto nevie komu má darovať 2%, a rád by pomohol, prepošlite ďalej, prosím.

Na stiahnutie: VYHLÁSENIE o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára