štvrtok 1. mája 2014

Vyhodnotenie stredajšej ankety

V stredu - včera sme trošku povolili uzdu svojmu prejavu a mnohí z vás napísali aj niečo navyše ako len písmenko odpovede, za ktorú boli presvedčení.
Na dnes sme sľúbili trošku obšírnejšie vyhodnotenie.

3 najdôležitejšie vlastnosti plienok:
43% zo zúčastnených sa vyjadrilo, že pre nich je najdôležitejšie, aby plienka bola aj dobre savá. Z odpovedí vyplynulo, že do ankety sa zapojili látkarky, ale aj maminy, ktoré používajú jednorazovky.
Štvrtine mamičiek záleží aj na celkovej pohodlnosti plienky pre dieťa - aby neotláčala nožičky a telíčko, aby bola mäkká, pohodlná a dieťa sa v nej dobre cítilo.
Tretím najdôležitejším faktorom vlastnosti plienočky pre dieťa bola CENA. Nie je divu :)
Nižšie si môžete pozrieť grafy, ako ste odpovedali...

Nie všetci mysleli nato, že ak je plienka savá, nemusí to hneď nutne znamenať, že dieťatko ostane v suchu. U látkoviek je skôr práve naopak, ak je supersavá, vačšínou vyrobená z bambusového vlákna, udržuje riťku mokrú(vhodné skôr pri starších deťoch, ktoré si uvedomujú pocit mokra a tým majú tendenciu sa skôr odnaučiť od plienok). Na druhej strane však, bambus je antibakteriálny a z osobných skúseností môžem potvrdiť, že dieťatku nevadí na riťke mokro aj dlhší čas, že by sa zaparilo a pod.
Komfort dieťaťa, ktoré nevie rozprávať a ocitlo sa v našom veľkom svete zastupujú rodičia, najčastejšie maminka. Preto je pochopiteľné, že chceme, aby sa cítili naše detičky čo najlepšie, a sami vieme, ako nás trápi, ak máme niečo nepohodlné, niečo nás tlačí, otláča, či škriabe - na toto všetko je tu MAMA :) Zvolí to najhodnejšie, podľa vlastného uváženia.
Treťou dôležitou vlastnosťou je cenová dostupnosť. Na slovensku sa niet čomu čudovať a je to úplne pochopiteľné. Preto sa teším nielen ja, že maminy sa vracajú opäť k prírode a neváhajú skúšať moderné látkové plienky. Vyzerajpú ako jednorazovky, používajú sa jednoducho a šikovne ako jednorazovky, no po použití ich stačí oprať. Netreba kupovať stále nové a nové, hľadať v inzerátoch akcie...
Osobne posielam môjho manžela cca 1krát za 6-8týždňov, aby mi kúpil balíček(38ks) jednorazoviek do obchodu.
Ako inak, aj my doma látkujeme... Počiatočná investícia bola trochu vyššia, ale nie až taká vysoká, aby prevýšila cenu kupovania jednorazoviek každý týždeň(pri staršom dieťatku párkrát do mesiaca), pracieho prášku a vody na pranie. Látkovanie je nepomerne niekoľkonásobne LACNEJŠIE. Možno náročnejšie o to, hodiť to do pračky, oprať a vyvesiť ich - ale to je už potom o pohodlnosti a nie o cene.

Každopádne som rada, všetkým zúčastneným maminám ďakujem...

A 3 výhercovia? Tu sú:
Jarka Kadlecová
Daška Krajčíková
Zuzka Marasová Ďurčová

Srdečnene gratulujeme :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára